Home.Nieuws.Stal De Parkant.Stal Riverdance.Stal Riverside.Stal Dilewinne.Links.
© 2005 Willeke Termeer

Stal De Parkant, Riverdance & Riverside

GASTENBOEK

Premiekeuring Ammerzoden 2014

 

De premiekeuring is weer achter de rug! En opnieuw succesvol! Wat zijn we weer blij met de resultaten. Dit jaar alles opgegeven wat we nog konden opgeven, op Simone na. Zij houdt er niet van om naar de keuring te gaan. We hadden alleen haar veulen opgegeven. Bij de Kroonmerries hadden we 4 merries opgegeven, in de hoop dat er 2 rubrieken zouden zijn, wat niet zo was helaas. Daardoor Wara en Willeke maar afgemeld.

 

Op vrijdag  heel mooi succes voor onze Burgemeester. Hij kreeg 100% premie op zijn dochters en heeft daarmee de 1e fase van het fokplan afgerond! We hebben steeds alles van hem laten zien en zo ook dit jaar. Wow.

Er was een kopplaats voor Glamour Girl of Riverdance en Freckle of the Riverside (Burgemeester x Roswitha en Simone). Flirt of Riverdance, Farah Diba of Riverdance en Glowing Light vd Parkant (allen van Burgemeester) stonden op een 2e plaats. Farah van ‘t Heut sloot dan weer aan op nummer 3. Alleen Grace Kelly (erg klein) en Grande Dame (te rijp) kregen geen premie, maar ach, dat is weer een uitdaging voor volgend jaar!

Bij de 3-jarigen stond Esprit op de 2e plaats en Elexia 3e. Beiden met een 2e premie! Esprit zat meer in, als zij iets minder conditie had gehad, maar zij is drachtig van Atent en dat gaat voor ons voor.

 

Op zaterdag was er een kopplaats en het HENGSTVEULENKAMPIOENSCHAP voor Henry van de Parkant (Balmoral of Sportview x Dana vd Parkant). Tevens een kopplaats voor Happy Feet (v. Yankee x Bella Maria) en Hearts on Fire (Burgemeester x Wiwi). Ook was er premie voor Hertog Jan, Hocus Pocus, Hot Item, Harrieth, Hyfke, Hope en Hebe. Heertje, Hoppe, Honeymoon en Hyacinth kregen een groen lint.

 

Dan na de middagpauze de oudere merries. Vorig jaar kregen zowel Do als Diva een 3e premie. In onze ogen niet altijd terecht en dat was onze uitdaging dit jaar. Eveneens de 1e premie voor Cover Girl opnieuw halen.

 

En het succces was daar!!

1e premie & kopplaats voor Cover Girl of Riverdance

2e premie & kopplaats voor Denise vd Vendel

2e premie voor Do of the Riverside, Diva vd Zijveling, Bella Maria van de Parkant, Yasmin of Riverdance en Ylia of Riverdance

 

Al met al dus een topkeuring met super resultaten gehad! Na de keuring mochten alle dames bij elkaar in de wei, en dan zijn ze op hun mooist. Gewassen en blij in de wei! Wij zijn weer trots op hen.

 

Volgend weekend zullen Happy Feet en Grace Kelly naar hun nieuwe eigenaar vertrekken. Er zullen nog meer pony’s te koop komen, want we willen natuurlijk ook weer wat veulens aanhouden.

 

Iedereen die ons waar dan ook mee geholpen heeft: BEDANKT!!