Home.Nieuws.Stal De Parkant.Stal Riverdance.Stal Riverside.Stal Dilewinne.Links.
© 2005 Willeke Termeer

Stal De Parkant, Riverdance & Riverside

GASTENBOEK

2015

 

De afgelopen jaren zijn voor onze stal al erg succesvol geweest. Wat ben je dan blij met de keuzes die je maakt of in het verleden gemaakt hebt. De aankoop van de Parlington merries jaren geleden, maar ook bijvoorbeeld Ulster van Stal de Noorderkempen, die erg succesvol is in combinatie met onze lijnen.

 

In 2015 werden maar weinig merrieveulens geboren, maar degenen die geboren zijn, daar zijn we blij mee! Het lijkt weer goed voor de toekomst. De keuringen gingen voorspoedig en wat een fantastische premiekeuring hebben we beleefd! Werkelijk al onze pony’s die we hebben aangemeld hebben gepresteerd, top!

Esprit werd Mini en Algemeen Dagkampioen, maar ook de eerste premies voor Bodea Ochtente (v. Skye of Riverdance) en voor onze pas 3-jarige dochter uit de eerste jaargang van een hengst waar we bijzonder trots op zijn: Burgemeester! Hij bewijst hiermee ook weer dat hij voor ons een top fokhengst is.

 

Dan ga je naar Lunteren, je doet je best, maar je verwachtingen zijn laag. Want er komen zulke goede merries daar! Jop mocht ook mee.. Eén van de eerste veulens van Atent die dit jaar bij ons geboren zijn. Jop zou Jop niet zijn, als hij niet verschrikkelijk eigenwijs zou zijn, zo ook in Lunteren. Meneer lag net heerlijk languit te slapen in de box, toen hij de baan in moest. Precies voor de deuropening ook en Jop is niet van plan dan op te staan. Je moet hem aan 4 benen de stal uit slepen, rechtop zetten en dan presteert hij het nog om als een plumpudding in elkaar te zakken en door te slapen. Maar.. Als hij wakker is, dan zet hij de boel op z’n kop. Gelukkig stond hij ook met deze kunsten op een prachtige 2e plaats. Bij deze wensen wij Stal van Aschberg alvast veel succes met deze grapjas mocht hij zo ver komen om over 2 jaar aangemeld te worden voor de HK..

Dan Esprit. En wat is zij geweldig! Ook nu liet ze zien wat ze kon, in handen van Wout. Ze werden samen Nationaal Kampioen Mini Maat 2015!!

 

Voor de hengstenkeuring hebben we Top Notch, de Zweedse importhengst aangemeld. Wat hadden we graag gezien dat hij was goedgekeurd. We hadden hem zo graag in onze fokkerij willen gebruiken. Zijn benen en voeten en manier van bewegen hebben we nodig! Helaas mocht het niet zo zijn.

Maarr.. Onze Guess What of Riverdance (v. Ulster) uit de kroonmerrie Ylia of Riverdance, werd goedgekeurd als selectiehengst!! Wat zijn we hier ook weer trots op. Onze 6e eigengefokte goedgekeurde hengst! De 5e Riverdance hengst die de fokkerij hopelijk mag gaan dienen en de 4e zoon voor onze Ulster.

Zijn moeder Ylia is een dochter van Kameleon van Bangaerde (Parlington Angus x Parlington Carly) en de kroon preferente stammoeder van de Riverdance-fokkerij, Parlington Heather, die aan de basis staat van alle 5 de goedgekeurde Riverdance hengsten. Wat is zij waardevol gebleken voor onze fokkerij. Deze dame is nu 21 jaar en geniet nog met volle teugen in de wei. Voor 2016 is ze drachtig van Atent van Wegdam en hopelijk komt hier nog een gezond veulen uit.

 

Tevens zijn wij de nieuwe eigenaren van G’shyrem van de Toom (Winningmood vd Toom x Black Pearl van de Toom) die ook een selectielicentie ontving en een goede indruk wist achter te laten. Wij denken dat dit bloed mooi gaan passen bij onze lijn en hopen dat hij nog vele jaren in gezondheid bij ons mag zijn. Familie Steijvers: bedankt voor dit vertrouwen!

 

We hopen dat  wij u in goede gezondheid mogen treffen tijdens de premiekeuring in januari en wensen u al het beste voor het komende jaar!