Home.Nieuws.Stal De Parkant.Stal Riverdance.Stal Riverside.Stal Dilewinne.Links.
© 2005 Willeke Termeer

Stal De Parkant, Riverdance & Riverside

GASTENBOEK

2016, een begin van een nieuw jaar

 

En waar moeten we beginnen? Het begin van een nieuw jaar, en uiteraard wensen wij iedereen die we niet persoonlijk hebben gezien het allerbeste toe voor het nieuwe jaar.

De jaarlijkse premiekeuring voor hengsten stond gepland op 8 & 9 januari 2016 en ook wij keken uit naar dit prachtige evenement. Op vrijdag kwamen de 8 jaar en oudere hengsten in de baan en werden de hengsten gepresenteerd die hun definitieve goedkeuring in ontvangst hebben genomen. De vader van onze jongste aanwinst, G’shyrem van de Toom, Winningmood, verscheen en overwon. Hij viel al op in zijn rubriek en werd uitgenodigd als kopnummer om op zaterdag deel te nemen aan het kampioenschap.

 

De zaterdag was ook voor ons spannender met 3 hengsten in de baan. Onze eigengefokte Guess What of Riverdance (Ulster x Ylia of Riverdance) werd klaar gemaakt door Stal van Aschberg met hun team. Al in december viel hij op in de rubriek en Albert en Joëlle hebben hun uiterste best gedaan om hem er nu net zo goed of misschien nog beter voor te zetten.

G’shyrem van de Toom  (Winningmood x Black Pearl vd Toom) hebben wij aangekocht van de familie Steijvers en werd door hen klaar gemaakt. Al s ochtends viel op dat ook hij mooier was geworden vanaf december.

 

Easy Dream (Ulster x Velvet Dream vd Parkant) hebben we zelf thuis gehouden en klaar gemaakt. Al met al kost het klaar maken best wel veel geld en moet je keuzes maken. Easy zat niet veel druk achter, hij heeft steeds onderaan in zijn rubriek gestaan en een 2e premie ontvangen., waardoor we hem zonder te veel spanning zelf konden klaar maken.

 

Uiteraard is het super spannend als de rubriek 3-jarige hengsten in de mini maat dan begint..  Steeds om je heen hoor je dat mensen de beide zwarte hengsten erg mooi vonden en dat ze zeker 1 en 2 zouden staan. Maar ja, is dat zo? Denkt de jury daar ook zo over? En ja, daar dachten ze zo over.. Waar we zo op gehoopt hadden, werd waarheid! Onze 6e eigengefokte hengst en het 5e fokproduct van Riverdance, Guess What of Riverdance werd Beste 3-jarige hengst in de Mini Maat. En G’shyrem mocht direct op de 2e plaats opstellen met eveneens een 1e premie! Wat een kippenvelmoment als je dan je hengsten door de baan ziet gaan. Guess What genoot duidelijk van het applaus en de aandacht en liet in de ereronde nog eens extra zien  hoe machtig hij is in draf! Wow!

 

Helemaal ondersteboven moesten we even bijkomen en dan s middags nog met Easy Dream in de baan. Easy die altijd ‘easy’ is en zo ook vandaag. Hij voelde wel wat van de spanning die er hing, want was iets drukker in stap dan normaal. Maar, niet vervelend of niet uit balans. Hij liet zich geweldig zien en wat waren we blij toen hij tijdens het rondstappen naar de 3e plaats werd gewezen. Eindelijk van die laatste plaats af! Meer dan tevreden ben je dan. En hoe groot was de verrassing dat onze Easy Drean van de Parkant werd beloond met een 1e premie!! Ook hij liet zich in de ereronde extra zien. Prachtig!

 

Voor ons is het nieuwe jaar super begonnen.. Of is het oude ponyjaar geweldig geëindigd? Wanneer maak je nog eens mee dat je merrie Nationaal Mini Kampioen wordt en je eigengefokte hengst beste van de nieuwe jaargang? En onze Ulster heeft nu 4 goedgekeurde zonen, die alle 4 met een 1e premie zijn beloond. Tevens zijn al de 7 hengsten in ons eigendom bekroond met die felbegeerde 1e premie!

We gaan op naar een nieuw jaar.. Dat hopelijk ook weer vol gezondheid en succes zal zijn. Dat wensen wij u ook toe!

 

Easy Dream en Copyright zijn beiden te koop of eventueel te huur.