Home.Nieuws.Stal De Parkant.Stal Riverdance.Stal Riverside.Stal Dilewinne.Links.
© 2005 Willeke Termeer

Stal De Parkant, Riverdance & Riverside

GASTENBOEK

Premiekeuring Ammerzoden 2016

 

Waar moeten we beginnen met een verslag van de premiekeuring 2016? We kunnen het nog niet geloven en toch is het zo... Op de hengstveulenkampioen mini maat na, hebben we alle kampioenschappen in de mini maat behaald met onze pony’s. Wat een fantastisch resultaat weer.. Maar zoals Monique van Kuijk al op Facebook schreef “it takes teamwork, to make a dream work” en dat is natuurlijk zo. We hebben ontzettend veel hulp gekregen, met wassen en klaarmaken, maar ook op de premiekeuring zelf en daar zijn we alle mensen die ons hebben geholpen ontzettend dankbaar voor..

 

Op vrijdag waren onze jaarlingen allen ingedeeld in rubriek 1. Op zich niet erg, want plaats 1, 2 en 4 met premie waren voor Just a Girl of Riverdance, Isabella van de Parkant en Imke of the Riverside, die allen premie behaalden.

In de tweede rubriek behaalde ook Jitske van oom Tonny premie.

Dan de beide rubrieken twenters die beiden werden gewonnen door onze twenters, Hannelore van de Baarloseweg (v. Copyright) en Hope of Riverdance (v. Ulster).

Hannelore mocht zich opstellen als Jeugdkampioene Mini Maat!

 

Op zaterdag werden enkele hengstveulens helaas niet geprimeerd; ze waren jong en mochten wat meer ontwikkeld zijn. De merrieveulens daarentegen pakten wel hun premies. Er was een kopplaats voor beide veulens van Bombastus van Nuwelant, Knock Out of Riverdance (m. Farah Diba of Riverdance) en Katy Perry of Riverdance (m. Roswitha vd Olde Maten).

Katy Perry presenteerde zich geweldig en werd uitgeroepen tot Mini Merrieveulenkampioen! Wow!

 

Onze beide 3-jarige merries waren beiden in dezelfde rubriek ingedeeld. Ook dat was niet verkeerd, want ook zij stonden 1e en 2e en Glamour Girl of Riverdance (v. Burgemeester) werd beste 3-jarige in de Mini Maat!

 

Dan was het succes nog niet afgelopen.. Alleen in de rubriek kroonmerries stond geen pony van ons ingedeeld, echter de beide andere rubrieken werden door ons gewonnen. Farah Diba (v. Burgemeester) liep in de 1e rubriek haar concurrentie er compleet uit en werd rubriekswinnaar met een 1e premie! Wat waren we hier blij mee.. De 2e 1e premiemerrie van Burgemeester uit zijn 1e jaargang!! Ook Dana (v. Ulster) won haar rubriek.  Eveneens kwam Freckle of the Riverside (Burgemeester) weer op kop; vorig jaar werd zij beste 3-jarige overige maten en dit jaar verdiende zij bij de 4-jarige merrries met verve een 1e premie!

 

Op naar het kampioenschap.. We hoopten zo dat Freckle kampioene zou worden van de kleine maat en dat gebeurde!! Ze werd door meerdere mensen getipt voor het algemeen kampioenschap..

Farah Diba liet zich opnieuw geweldig zien en mocht zich opstellen als Mini Kampioene 2016. En hoe groot was onze verbazing, en hoe blij waren we hier mee, dat Farah Diba, onze kleine bruine mini, ALGEMEEND AGKAMPIOEN 2016 werd!! Wowie... Ongelooflijk...

Het 2e jaar op rij dat wij nu met een mini Algemeen kampioen worden. Onze Esprit behaalde opnieuw haar 1e premie en stond er prachtig voor.

Op naar Lunteren..