Home.Nieuws.Stal De Parkant.Stal Riverdance.Stal Riverside.Stal Dilewinne.Links.
© 2005 Willeke Termeer

Stal De Parkant, Riverdance & Riverside

GASTENBOEK

Het jaar 2009 is weer voorbij..

2009 was een bewogen jaar voor ons.. Het begon natuurlijk met de Premiekeuring voor de hengsten, waar onze Ulster Minikampioen 2009 werd!! Wild Indigo werd opnieuw op de 3e plaats geplaatst in zijn rubriek en opnieuw bekroond met een 1e premie! En natuurlijk I Learned From the Best een 3e plaats met een mooie 2e premie! Ook Nort hebben we laten zien. Hij was niet optimaal in conditie en kreeg een 2e premie, maar.. Wat waren we weer trots op onze heren!!

Het was een tijdje rustig in ‘ponyland’, we gingen op naar maart & april, met daarin de eerste hengstenshows, en de geboorte van de veulentjes!! 17 veulens werden geboren, 9 hengsten en 8 merries!! Met wat ups en downs gingen we door de geboortes heen, de één was een zorgenkind (Wara’s kleine Cameleon, die de veulenziekte kreeg en maar liefst 3 maanden antibiotica heeft gehad!), de ander makkelijk en groeide lekker mee. C’est la Vie oogste bewondering door op de Zomer- en Minikeuring Mini Veulenkampioen te worden.. Toen een minder goed moment. Het merrieveulen van Parlington Miranda, Cheyenne, werd ziek en bleek hersenvliesontsteking te hebben. Zij overleed in de kliniek.

We gingen op naar de Premiekeuring, en wat voor een keuring... 2009 overtrof onze verwachtingen!! Wat een succes!!
Cheers: Mini Veulenkampioen en ticket voor Lunteren,
Aubergine: Kleine Maat Jeugdkampioen en ticket voor Lunteren, haar moeder Simone: Minikampioen!
Velvet Dream: Beste eigengefokte mini merrie van 3 jaar en ouder!
Topaz, Wara, Whitney een 1e premie!!

Toen op naar Lunteren, Cheers liet zich super zien en werd NATIONAAL MINI VEULENKAMPIOEN 2009!!! Wat een super gevoel gaf dat!! Wat zijn en waren we trots op onze Cheers!
Simone stond 2e en Aubergine (helaas, ach ze blijft een kampioen!) laatste.

Op de hengstenkeuring hadden we 2 jonge hengsten in combinatie. De vosbonte Abgar van Diepenbroek verliet de baan helaas als in de 1e bezichtiging en Aaron van de Pollen in de 2e bezichting.

Dan denk je dat je je jaar meer dan goed hebt afgesloten, en ga je op naar de Kerstdagen, Oud & Nieuw en dan... De premiekeuring van de hengsten! Dit jaar alleen Nort en Wild Indigo aangemeld en dan.. Het weekend voor Kerst.. Wild Indigo ziek, en voor je het weet en beseft is de hengst in een operatie overleden. Hij bleek een probleem in de darmen te hebben, de blinde darm was niet goed en zijn dunne darm was in de dikke darm geschoven. Er was niets meer voor hem te doen..

En toch, 2009 was een mooi pony-jaar, wat op een vervelende manier is afgesloten. Toch blijven de goede momenten overheersen en ben je blij als je naar je pony’s kijkt!
Natuurlijk zullen wij Wild Indigo missen, en zijn rubriek op de keuring zal voor ons nooit meer hetzelfde zijn..

Stal De Parkant, Riverdance & Riverside wensen u een heel gezond, gelukkig en succesvol 2010!